MANTELZORGONDERSTEUNING

Herkent u dit?

  • Ik ben vaak moe van het combineren van alle taken die op mijn bord liggen: mantelzorgtaken, baan, gezin en huishouden.
  • Ik heb behoefte aan meer rust voor mezelf.
  • Het is lastig dat de communicatie met mijn naaste anders wordt nu deze ziek is.

‘De situatie kun je vaak niet veranderen, maar de manier waarop je ermee omgaat wel.’

Workshops Mindfulness en Klank voor mantelzorgers

Klank en Ruimte heeft een serie workshops ontwikkeld rond thema’s die bij mantelzorgers spelen. De workshops zijn zowel gericht op overbelaste mantelzorgers als op mantelzorgers die overbelasting willen voorkomen. De zachte en helende klanken geven ontspanning en laten gemakkelijker voelen waar stress vandaan komt. Door mindfulness oefeningen te doen krijgt u handvatten om in het dagelijks leven makkelijker met stress om te gaan. ‘De situatie kun je in vaak niet veranderen, maar de manier waarop je ermee om gaat wel.’ is het uitgangspunt.

Workshopaanbod

Workshops worden op aanvraag gegeven. De workshops zijn ook in te passen op familieavonden in zorginstellingen en vakanties voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Voor meer informatie mail naar info@klankenruimte.nl of bel 06-81419920.

In Harderwijk worden, in samenwerking met Zorgdat en gefinancierd door de gemeente Harderwijk regelmatig workshops gegeven. Voor alle mantelzorgers uit Harderwijk zijn de workshops gratis toegankelijk.

De workshops kunnen los van elkaar gevolgd worden. Iedereen kan meedoen. U heeft geen ervaring met mindfulness of meditatie nodig, en er wordt rekening gehouden met eventuele fysieke beperkingen. De workshops zijn niet specifiek voor mensen met een naaste met dementie, maar gericht op alle mantelzorgers.

Thema’s:

Goed voor jezelf zorgen

Op adem komen

Steun zoeken en voelen

Ruimte voor jezelf

Meer veerkracht

 

Hoe gaat het met jou?

Even afstand nemen

Aandacht voor het positieve

Zorg uit handen geven

Als het te veel is

“Ik ben ontzettend dankbaar dat ik aan de workshops mag deelnemen. Er is herkenning en je leert van elkaars ervaringen. Het geeft me het gevoel van ‘samen zijn we op de goede weg’. Mede door de workshops gaat het nu zeer goed met mij. “

“De workshops zijn voor mij een verademing, een rustpunt. Hierdoor kan ik in het dagelijkse leven als mantelzorger functioneren zonder over mijn grenzen heen te gaan.”

“Hele fijne en rustige workshop. Het herinnert me eraan dat ik dit vaker mag opzoeken. Dat ontspannen nodig is om in balans te blijven. Ik kwam echt tot rust bij de klankmeditatie.”